Värt att uppleva i Magnarp; härliga salta havsdopp och mysiga promenader, men också god mat och kulturella upplevelser.

Med rullstol tar man sig enklast fram längs någon av de asfalterade cykel- och promenadvägarna som leder ner till hamnen från bl.a. busshållplatsen Vattenverksvägen. Det är lätt att ta sig fram genom Magnarp med rullstol eftersom det finns asfalterade gångbanor som leder även till Vejbystrand genom skogspartier och villaområden. Här kommer ett förslag på en tur genom Magnarp från busshållplats Vattenverksvägen. Se markering i kartan:

Magnarp, på tur med rullstol eller barnvagn

I hamnen finns en fiskrestaurang med god mat och utsikt över Skälderviken och Kullaberg, https://www.bjarefiskochskaldjur.se/  .

 

Vid Varehögs fornminne blommor slån och körbärs-träden för fullt i början av maj . En historisk plats med gravhög från bronsåldern.

Inte långt från fornminnesplatsen finns Andrea Karlsson Keramik. En av Sveriges yngsta keramiker. Här finns handdrejade vackra föremål och dessutom prov-på-drejnings-tillfällen. Öppet under sommaren.

http://www.andreakarlssonkeramik.se/

Cykelvägen leder vidare förbi Andrea Karlsson Keramik  upp mot skolan och vidare till

 

Vejby Loppis , ett populärt utflyktsmål.

 

 

 

 

 

Mittemot Magnarps skola ligger Sandgårdens skafferi.  Mysig gårdsbutik med spännande utbud.    http://www.sandgardensskafferi.se/                     

 

 

 

 

 

Öppettiderna hos de olika ställena varierar efter säsong – säkrast att kolla innan besök.